top of page

Лидерство

Емил Браун

Emile C Browne Headshot.JPG

Емил Браун е основач и главен визуелен директор (CVO) на Emile C Browne Media (ECBM). Во својство на CVO, тој го прерасна ECBM од бизнис само за фотографија во агенција за дигитални медиуми фокусирана на стратегија, видеографија, фотографија, развој на веб, управување со социјални медиуми и графика.

 

Пред ECBM, Емил имаше сè поодговорни улоги во корпоративна Америка во ИТ, финансии и сметководство. Тој е исто така дипломиран на Универзитетот во Хјустон.

 

Емил е наградуван и собран фотограф со 3 самостојни прикажувања и две групни претстави. Неговите фотографии се производ на неговите опсежни патувања низ светот.

Емил, исто така, неуморно работеше со Family Helping Families од минатите години. Тој ги искористи своите професионални вештини за да го документира растот, другарството и што е најважно помошта што ФХФ можеше да им ја пружи во клучни моменти на семејствата на кои им е потребна низ целата метрополитенска област Хјустон.

член на Управниот одбор

Amber Robson

Amber Robson was born and raised in the Houston area and currently calls League City her home. She graduated from Texas A&M University with a Bachelor of Science degree in Interdisciplinary Studies.

She taught middle school for 5 years, then transitioned into the technology field where she began her journey in project management and obtained her PMP in May of 2019.

She currently is the Director of Project and Vendor Management for the Technology team at YES Prep Public Schools. She joined the Families Helping Families team in April of 2023 as a project manager for the team. 

Project Management

Килибарните чике-удензе

amber.jpg

Водач на фотографскиот тим

Пораснав во уметноста студирајќи танц, театар, цртање и музика, завршив средно училиште рано на 16 години, а потоа продолжив на Тексас Јужниот универзитет. Набргу потоа, ја започнав мојата корпоративна кариера во 2010 година, живеејќи во Дубаи и Ирак неколку години работејќи во индустријата за нафта и гас.

По враќањето дома и повторното поврзување со мојата 15-годишна најдобра од средно училиште, решивме да излеземе од зоната на пријатели и се венчавме во 2014 година. Неговата кариера нè одведе во Нигерија некое време и го поминавме нашето време патувајќи низ светот во посета на Тајланд, Виетнам , С. Африка, Танзанија, Унгарија и неколку европски дестинации.

Овде го започнав моето фотографирање, почнувајќи со улична фотографија, па на крајот портрети на пријатели и настани во Лагос каде што живеевме во тоа време. Дефинитивно ја фатив грешката со фотографирање и решив дека сакам да го правам тоа со полно работно време кога се вративме дома во Тексас. 

Сега живееме во Ричмонд, Тексас, а јас сум професионален фотограф со полно работно време од 2018 година. Имаме две деца, Емералд (Еми) и Џидена (Џеј Џеј) и Фин, нашето големо куче кое сè уште мисли дека е кученце. Кога не работам, сакаме да поминуваме време во природа истражувајќи ги државните паркови и лежејќи се на плажа. 


Моето семејство веќе три години се занимава со Фамилии кои им помагаат на семејствата, фотографирајќи, како и делејќи оброци на семејствата на кои им е потребна. Задоволство ми беше да му помогнам на мојот сосед Квинси да продолжи да расте и да им служи на повеќе луѓе во заедницата.
 

амаина шаХ

amaina.jpg

водство на тимот за семејни услуги

Јас сум горд Хјустон, роден и израснат овде и продолжувам да го нарекувам Хјустон дома. Како прва генерација Персиски/пакистански Американец, горд сум што можам да кажам дека моите родители мигрираа во Соединетите Држави во 1973 година, добивајќи диплома, а Хјустон е местото каде што татко ми стана успешен сопственик на бизнис веќе 40 години. Тој ја сподели својата благодарност за шансата што земјата на можностите му ја пружи со мајка ми и нас 3-те деца. Поради ова, наоѓам потреба да и вратам на заедницата која му даде живот на моето семејство.

Дипломирав средно училиште на Кристијанското училиште Вестбери во 1999 година и го посетував Баптистичкиот универзитет во Хјустон до 2003 година. Имајќи ја мојата ќерка Алајна во 2007 година, јас бев награден со Деканската листа на почести кога дипломирав од Универзитетот Пердју со 3,86 gpa. Мојата кариера ме доведе до успех во управувањето со деловните операции во различни индустрии, а моментално служам како проект менаџер.

Families Helping Families е една од добротворните организации што ги усвоивме во нашите животи, и јас сум неверојатна чест и понизност што сум Тим Водач на Семејните услуги. Имајќи интеракции од прва рака со семејствата кои примаат, ја чувствувам и ја гледам искрената благодарност, солзите радосници и целосното олеснување што тие го изразуваат, и тоа е навистина бесценето. Секоја секунда што ќе ја поминам со оваа организација вреди. Враќањето на семејствата што се борат ги исполнува нашите души и ние со гордост ќе и служиме на нашата заедница со Семејствата кои им помагаат на семејствата. Им благодарам на заедницата што го обезбеди животот што го негува моето семејство и ова е најмалку што можам да направам за да ја изразам нашата благодарност. Не би бил овде денес да не беше оваа заедница.

Andie Scott

AndieScott_edited.jpg

Decision Support

Cindy Hill

volunteer registration

Ира Домниц

Ira Domnitz.jfif

In Loving Memory

bottom of page