top of page

за

Families Helping Families е непрофитна организација создадена за да обезбеди храна на семејствата на кои им е потребна за време на празникот Денот на благодарноста. Основана во 2013 година, FHF испорача намирници на повеќе од 800 семејства! 

Како дете, нашиот основач Квинси Колинс подготвуваше оброци со неговите баба и дедо. Тие оброци потоа им биле доставени на бездомниците кои живеат на улиците на центарот на Хјустон. Додека неговите баба и дедо повеќе не се со нас, нивното наследство на давање на другите живее преку нашата организација.  

fhf2019.jpg
bottom of page